Shepherds Pie

En Shepherd´s pie innehåller alltid lammfärs. Använder man nöt- eller blandfärs, är det en Cottage pie.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,6 kg lammfärs
  • 125 g sidfläsk, rökt , eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 msk worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl rapsolja
  • 2 st äggulor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen, häll av vattnet och pressa i potatispress.
  2. Tillsätt rapsolja, äggulor, salt, svartpeppar.
  3. Vispa moset väl.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skala lök och morot och finhacka dem.
  6. Skär selleri i tunna skivor.
  7. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna,
  8. tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl.
  9. Slå på buljong och worcestershiresås.
  10. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter.
  11. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.
  12. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över.
  13. Gör mönster i moset med en gaffel.
  14. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept