Sillmousse

En god aptitretare om man gillar sill

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 170 g sill
  • 150 g purjolök
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk sillspad
  • Garnering:
  • Hårdkokta ägg
  • Romkorn
  • Röd lök
  • Dill

Gör så här

  1. Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg plastfolie i botten på en form, ca 20x20 cm. Bred ut kavringen till ett ca 5 mm tjockt lager. Ställ formen kallt.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär rödbetorna i småbitar. Häll av spadet från sillen men spara det. Skär sillen småbitar. Skär ett snitt i purjolöken och skölj den ren. Skär i småbitar.
  3. Blanda sill, rödbetor, lök, gräddfil, crème fraiche och sillspad. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner det i sillblandningen.
  4. Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl några timmar. Dela tårtan i 12 bitar. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor, romkorn, skivad röd lök och dillkvistar.

Kommentarer

Vad ska det vara för slags sill. . . inläggningssill eller matjes?

Liknande recept