Skärgårdsomelett

En god omelett som kan ätas som en lättare lunch eller som ett kvällsmål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-4 ägg
  • 1 msk vatten per ägg
  • ½-1 tsk salt
  • ½-1 krm vit- eller svartpeppar
  • ca 1 msk smör/margarin till stekning
  • 150 g djupfrysta kräftstjärtar eller i lag på burk
  • ca 3/4 dl klippt dill
  • 2 msk smör
  • ½-1 tsk citronpeppar

Gör så här

  1. Tina frysta kräftstjärtar och låt dem rinna av, låt kräftstjärtar på burk rinna av. Klipp dillen fint.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull och blanda i dillen. Vänd varsamt ner kräftstjärtarna och hetta upp. Smaka av med citronpeppar. Håll varmt.
  3. Vispa lätt ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel.
  4. Hetta upp en stekpanna, lägg i fettet och vicka på pannan så att fettet kommer upp på kanten. Häll i omelettsmeten. Lyft lite med en gaffel då smeten börjar stelna så att den lösa smeten rinner ner mot botten.
  5. Omeletten är klar när den stannat men fortfarande är krämig på ytan.
  6. Fördela kräftblandningen över den krämiga omeletten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept