Skagenröra på mitt sätt

Som drinktilltugg, förrätt, i en bakpotatis eller baguette - det är inte mycket som slår en god skagenröra. Så här vill jag ha den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g räkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ tsk pressad citron
  • Kajennpeppar efter smak
  • Garnering:
  • 50 g röd stenbitsrom
  • Dillvippor
  • Ev några räkor

Gör så här

  1. Skala räkorna och äggen. Finhacka äggen och grovhacka räkorna. Spara ev några räkor till garnering.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom stenbitsromen.
  3. Vänd ner romen försiktigt så att inte kornen går sönder.
  4. Smaka av med kajennpeppar.
  5. Lägg upp skagenröran som du vill ha den och garnera med dill, stenbitsrom och ev räkor.

Kommentarer

Ser riktigt smarrigt ut. Men vad är det för "korg" du lagt röran i?
Detta recept ar perfekt. Precis som en smarrig skagen skall smaka!
Ska testa detta. Verkar gott och enkelt.
Denna skagenröra passar mig perfekt utan lök ,ska göra den till alla hjärtans dag som fyllning i smörgåstårta
mmm låter jättegott - måste prova

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…