Skaldjur med chilismak

Låt nästa bjudning bli en kväll med chilismakande skaldjur. Kvällen blir garanterat en succé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grön chilifrukt
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 zucchini
  • 6 vårlökar
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 16 skalade jätteräkor, råa eller kokta
  • 16 färska blåmusslor, skrubbade
  • 1 dl hackad koriander
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort stjälkfästet, kärnorna och kärnfästet från chilifrukterna och hacka dem fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint.
  2. Skär zucchinin i ½-1 cm tjocka och 3 cm långa stavar. Ansa, skölj och strimla vårlöken fint.
  3. Hetta upp en teflonstekpanna eller wok på hög värme. Tillsätt hackad chilifrukt, vitlök och vitt vin. Koka upp.
  4. Tillsätt råa räkor, musslor, zucchini, vårlök, koriander och svartpeppar. Koka upp och låt det koka i 6-8 minuter tills musslorna har öppnat sig och räkorna har blivit ljusrosa i färgen. Färdigkokta räkor tillsätts 2 minuter innan musslorna är färdiga. Om någon mussla inte har öppnat sig under kokningen så kasta bort den. Servera med citronklyftor och tomatsallad.
  5. Genväg: Använd kokta räkor och musslor på burk. Förbered chilisåsen och tillsätt räkor och musslor. Låt sjuda ca 1-2 minuter tills skaldjuren är genomvarma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr