Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 100 g champinjoner
  • En klick smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 200 g grön sparris
  • 100 g crabsticks
  • 1 liten burk musslor ( 150 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g skalade räkor
  • 3 ägg
  • 1 dl ost, riven
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
  2. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
  4. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitklök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar.
  6. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200 grader 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…