Skånsk senapssås

Serveras till kokt lutfisk eller kokt torsk. Smaklig spis. En god lunchrätt är hela hårdkokta ägg i senapsås med stekt bacon till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g margarin + 25 g margarin till blankning
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ tsk strösocker
  • 2 msk bruna senapskorn
  • Vatten, knappt 1 dl

Gör så här

  1. Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul.
  2. Smält nu margarinet (25 g) i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vetemjölet lite i sänder under kraftig vispning, häll i mjölken lite in sänder så att det inte klumpar sig.
  3. Tillsätt saltet, sockret och 2½ msk av den malda senapen och låt sjuda några minuter under omrörning. Blanka av med 25 g margarin. Vill du ha starkare sås, öka senapsmängden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…