Skånsk strömmingsmacka med potatissallad

Stekt strömming på mörkt grovbröd, en kall öl och en snaps, kan det bli godare?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 skivor mörkt grovbröd
  • Ev. smör
  • 1 ask ruccolasallad
  • 4 stekta strömmingsflundror
  • 1/2 zucchini, skivad och grillad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1/2 paket provencalsk örtblandning, fryst
  • 2 msk vinägrett
  • Dressing:
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Potatissallad:
  • 10 kokta potatisar, klyftade
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Bred smör på brödskivorna, om så önskas.
  2. Fördela salladen på brödskivorna.
  3. Dela strömmingen och lägg den på de åtta bröden tillsammans med zucchini och rödlök. Strö över örterna och droppa vinägrett över.
  4. Blanda potatisen med lök, kapris och örter. Rör ihop en dressing av vinäger och dijonsenap. Tillsätt ägget och vispa ihop. Späd med grönsaksbuljong. Slå dressingen över potatissalladen.
  5. Servera strömmingsmackan med potatissalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…