Skinkgryta med plommon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12-16 kärnfria katrinplommon
  • 1/2 liter buljong
  • 400-500 g fläskkött av skinka, bog el karré
  • 2 msk smör el marg
  • 2 stora gula löka
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2-1 krm kajennpeppar
  • 1 msk kinesisk el japansk soja
  • 1/2 dl grädde el crème fraiche,
  • ev 1-2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka upp plommonen i buljongen och ställ åt sidan. Skär köttet i lillfingertjocka strimlor, bryn det i matfettet i en gryta. Sätt till grovt hackad lök och fortsätt fräsa ett par minuter. Strö över mjöl, rör om och späd med plommonbuljongen, spara plommonen. Krydda med timjan, salt, kajenn och soja, sjud under lock i cirka 15 minuter. Sätt till grädde och vitlök, koka upp och smaka av. Vänd ner plommonen och koka ytterligare någon minut.

Kommentarer

Väldigt gott! Perfekt recept :)
"det var gott det här", var kommentarena "mina" brukare sa om maten när jag lagade denna rätt på jobbet :)

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.