Skinkgryta med sting

Asiatisk touche i denna gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g benfri färsk grisbog eller skinka
  • ½ dl soja
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 msk vinäger
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st pressad vitlöksklyfta, ev.
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • Tillbehör:
  • Kokt ris
  • Sallad av vitkål, ananas och persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor.
  2. Blanda alla ingredienser utom mjöl till en marinad.
  3. Blanda i köttet och låt det marineras ½-6 timmar.
  4. Häll köttet med sin marinad i en kastrull.
  5. Blanda ner mjölet och låt allt koka upp och sedan koka på svag värme ca 20 minuter.
  6. Smaksätt mer om det behövs.
  7. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr