Skockbottnar med krabba

Det finns både större och mindre kronärtskocksbottnar att köpa på burk. Välj den större sorten till den här lilla rätten, som serveras som en elegant liten förrätt eller som en lätt ensamrätt när gästerna är få, men rätt så kräsna. Färska eller djupfrysta och väl tinade räkor kan förstås ersätta krabban.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl djupfrysta ärter
  • 1 burk krabba
  • 4 kronärtskocksbottnar
  • Dillkvistar
  • Till sås:
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Klippt dill

Gör så här

  1. Tina ärterna och rensa upp krabbköttet. Var rädd om de hela bitarna, de ser trevliga ut som toppgarnityr.
  2. Sjud äggulorna, grädde och vin under kraftig vispning till en krämig sås. Se upp så att den inte kokar, då kan den skära sig.
  3. Vispa såsen kall och smaka av den med salt, peppar och lite klippt dill.
  4. Lägg garneringsbitarna åt sidan och blanda resten av krabban med vinsåsen.
  5. Lägg avrunna kronärtskocksbottnar på en bädd av de gröna ärterna och fördela krabbsalladen på skockbottarna.
  6. Garnera med hela bitar av krabban och små dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr