Smakrik chili con carne

Chili con carne finns i en mängd varianter och här kommer min egen variant baserad på ett chili con carne recept en av min pappas bekanta bjöd på uppe i fjällstugan för några år sedan. Däremot har jag lagt till och ändrat på en hel del så det blir ett eget recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 325 g majs på burk
  • 410 g cannellinibönor i lag eller 410 g vita bönor i tomatsås
  • 410 g kidneybönor i lag
  • 650 g högrev eller märgpipa
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk malen koriander
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk chilipulver eller 2 pepparfrukter, spansk peppar)
  • 2 paprikor, helst olika färger, skurna i bitar
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 klyftor vitlök, finrivna
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning köttbuljong

Gör så här

  1. Börja med att finhacka pepparfrukterna och den gula löken. Skär sedan köttet i grytbitar (2x2 cm).
  2. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Lägg i bacon i stekpannan och bryn det också. Flytta över baconet till grytan. Lägg även ned alla övriga ingredienser förutom paprika, majs och bönor.
  3. Koka upp innehållet i grytan och sjud sedan sakta på svag värme i 1½ till 2 timmar tills köttet är riktigt mört. Lägg därefter i avrunna och välsköljda bönor och paprika och småkoka 5 minuter till. Skölj även majsen och låt den rinna av. Lägg ner den i grytan när allt annat är klart. Servera rätten tillsammans med ett gott bröd och en sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…