Smakrik karrégryta

Fläskkarrén är ofta billig och den blir aldrig torr. Det rökta sidfläsket kan bytas ut mot bacontärningar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 hg benfri fläskkarré
  • 2 hg rökt sidfläsk i små tärningar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 stora morötter i stavar
  • 250 g champinjoner i kvartar
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl syltlök
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk Touch of Taste oxfond med rödvin
  • ½ msk soja
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Stek lök, morötter, champinjoner och sidfläsk i lite smör till svag färg. Ställ åt sidan.
  2. Skär karrén i strimlor och bryn dem i smör. Salta och peppra. Blanda med grönsaker , svamp och sidfläsk.
  3. Strö över timjan och späd med vatten, gärna hett. Tillsätt oxfond, syltlök och soja.
  4. Sjud under lock tills köttet är riktigt mört, ca 30-45 minuter. Tillsätt grädden och koka upp.
  5. Red av med Maizena utrört i vatten och smaka av.
  6. Blir bara bättre av att tillagas dagen innan.

Kommentarer

Tack! Det var jättegott, men funderar på att nästa gång lägga till några starka korvar för att få till lite sting. Svart vinbärs gele är nog inte heller så dumt. Men ändå en klar 5:a
jättegott!
Gott !!!
5- från mig!
kanon
Mycket god, och som dom flesta grytor bäst dan efter.
Jättegod och lättlagad gryta. Nästan ännu godare dagen efter som du skrev. Vi tillsatte två extra buljongtärningar (oxbuljong) och två matskedar svartvinbärsgele för att öka smaken. Kommer att lagas flera gånger.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…