Snabb spagetti med bacon, svamp och färska tomater

Billigt, snabbt, enkelt och gott! Perfekt när man har lite bråttom efter jobbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g spagetti
  • 1 stor burk (400 g) champinjoner - eller motsvarande mängd färsk svamp
  • 1 pkt (125 g) Tulip bacon
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl 13 % crème fraiche tomat & basilika
  • Mald svartpeppar
  • Salt
  • Oregano

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten. Skär tomaterna i fyra delar och strimla baconet. Börja med att steka svampen tillsammans med svartpeppar och salt i en stor stekpanna (gärna teflon) tills att den börjar få färg. I med baconet och fräs till önskad knaprighet. Kör sedan i tomaterna och låt dem steka i någon minut tills de blir mjuka. Krydda med oregano efter smak.
  2. Häll av pastan och spara 1 dl av vattnet. Blanda i crème fraichen i stekpannan, häll över spagettin och det sparade vattnet. Rör runt alltsammans så såsen fördelar sig jämnt. Smaka av och krydda mer om du tycker det behövs.
  3. Servera med ett gott bröd och en fräsch sallad.

Kommentarer

Supergott ! Har gjort det flera gånger :D
har gjort de fler gånger å de är jätte gott :D
Det tycker jag du ska göra :) Berätta gärna sen om du gillade det.
Ser jättegott ut, skall absolut prova!

Liknande recept