Söndagsgryta med smörfräst svamp

Denna köttgryta med både fläskkött och bacon har blivit en favorit hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfritt fläskkött från bog eller skinka
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 100 g bacon
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 dl mellangrädde
  • ½-1 tsk timjan

Gör så här

  1. Skär köttet i stora tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Bryn köttet runt om i lite margarin. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i lite smör. Lägg den i grytan. Tillsätt tomater och vatten. Låt allt småputtra under lock ca 45 minuter.
  4. Ansa under tiden svamp och skär den i mindre bitar. Klipp bacon i mindre bitar. Fräs det i torr stekpanna. Tag undan ca 1/3 till garnering och lägg resten i grytan. Fräs svampen en liten stund i smör. Lägg över den i grytan tillsammans med timjan och grädde. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Smaka av. Strö resterande bacon och lite klippt persilja över.

Kommentarer

Hej jag har lagt in en bild på din goda Söndagsgryta, hoppas du inte har något emot det. " Den var supergod ".

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…