Sötsyrliga grillade kotlettracks av Svensk Rapsgris med somriga tillbehör

Överraska med en ny och spännande grillmiddag- glaserade kotlettracks av Svensk Rapsgris i sällskap av rostade sommargrönsaker och fetaost. Dressingen - med lime, chili, och soja - höjer den redan fantastiska rätten ytterligare ett snäpp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 morötter, gärna gula och orangea
  • 2 små palsternackor
  • 1 fänkål
  • 2 majrovor
  • 2 färsklök
  • Färsk basilika
  • 50 g smör
  • 0,5 dl limesaft
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 4 Scan Rapsgriskotletter med ben
  • 1 förpackning fetaost bruten i bitar

Gör så här

  1. 1. Värm ugnen till 225°C. Skär grönsakerna på längden. Blanda med smöret och lägg på en ugnsfast form. Sväng runt grönsakerna med salt och peppar, rosta i ca 45 min. Tänd grillen.
  2. 2. Blanda limesaft och sweet chili till en dressing. Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna. Spar den andra hälften till grönsakerna.
  3. 3. Grilla kotletterna på grillen.
  4. 4. Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avsluta med resten av dressingen.
  5. 5. Servera kotletterna med grönsaksblandningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept