Solgryta

Supergod, speciellt under höst och vinter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g strimlad benfri bog
  • 2 st klyftade gula lökar
  • 2 st paprika som är strimlad - gärna 1 röd och 1 gul
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk soja
  • 1 burk persikor i bitar + juicen
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2-1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka upp buljong, soja och persikojuicen
  2. Lägg i köttet. Tillsätt löken, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré, salt och svartpeppar. Lägg ned paprika och periskorna. Red grytan med potatismjöl så den inte är helt rinnig.
  3. Den får gärna stå och "gona" ihop sig innan servering, enkel då man är många och den kan med fördel värmas upp någon dag senare.
  4. Serveras med sallad och ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…