Spansk kycklinggryta med rökig paprika och tomat

Dukanvänligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 st röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 dl vatten
  • 400 g tomatkross
  • Aioli:
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronjuice
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • Salt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Stek först kycklingen, skinnsidan först i en stekpanna med höga kanter eller en gryta, skiva lök och paprika under tiden.
  2. Vänd kycklingen när den fått färg och tillsätt skivad lök och paprika. Låt det steka mjukt och tillsätt sedan rökt paprikapulver, några blad rosmarin, vatten och tomatkross - låt sedan koka i cirka 30 minuter.
  3. Blanda aiolin genom att ha äggulor, senap, citronsaft och riven vitlök i en skål. Vispa ihop och tillsätt olivolja droppvis samtidig som ni vispar hela tiden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…