Spanska köttbullar med chorizo och svampsås

Med chorizokorv i färsen och en mustig sås får du spännande och smakrika köttbullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 chorizokorvar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk torr sherry
  • Vetemjöl
  • Svampsås:
  • 1 burk blandsvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpurè
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tärna korvarna ganska fint och arbeta samman dem med färsen och de övriga ingredienserna utom mjölet till en smidig smet.
  2. Forma runda bullar och rulla dem i mjöl. Stek bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter.
  3. Skölj svampen, grovhacka den och låt den rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
  4. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och låt det koka upp. Tillsätt smulad buljong och tomatpurè. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
  5. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Kommentarer

De va sådär

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…