Spenat- och äggtimbal med löjrom

Timbaler som passar till påskbuffén, buffébordet eller som förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g bladspenat, fryst eller färsk
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • Äggstanning:
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • Dekoration:
  • 100 g löjrom
  • Gräslök

Gör så här

  1. Ugn 175°
  2. Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknat.
  3. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar.
  4. Fördela spenaten på botten av sex kokottformar eller liknande ugnssäkra formar.
  5. Vispa samman äggen. Värm mjölk i en kastrull till ca 50°.
  6. Rör ner gräddmjölken i äggvispet. Salta och peppra.
  7. Fördela äggstanningen i formarna. Rör om försiktigt med en gaffel.
  8. Ställ formarna i en liten långpanna.
  9. Fyll på med kokande vatten till halva höjden av formarna.
  10. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda, ca 25 minuter tills timbalerna har stelnat.
  11. Låt timbalerna svalna.
  12. Dekorera varje med en sked löjrom och fint skuren gräslök före serveringen.
  13. Lycka till! smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@sojjan

Grönsaksomelett

Odlar man squash blir det gärna mycket av den varan och då behöver man recept att variera med. Detta är en favorit hemma hos…

@ahlzan

Krämig fiskgratäng

En god fiskgratäng med smak av tomat och parmesan. Jag tog inte så mycket vitlök som det står i receptet men det är ju…

@mrsc

Roast Beef and Yorkshire Pudding

Min svärmor och svärfars traditionella rätt till söndagens lunch. Som vi alltid blev bjudna på…den engelska rostbiffen ska stekas med sin fettkant, den så…