Spenatkyckling – allt i ett lergryta

Mycket enkel och god lergryterätt, med allt i ett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 250 g bladspenat (fryst)
  • 400-500 g potatis
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 50-75 g ost (valfri sort)
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i blöt ca 20 minuter och förbered resten under tiden.
  2. Skala och skiva potatisen, grovriv osten.
  3. Krydda kycklingen runt om med peppar, paprikapulver och salt.
  4. Blanda ihop potatis, tinad spenat, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
  5. Lägg potatisblandningen i lergrytan och häll på grädde så det knappt täcker.
  6. Lägg på kyckling och toppa med osten.
  7. Sätt längst ner i kall ugn och sätt värmen på 200 grader.
  8. Låt stå i ca 75 minuter, lyft då av locket och öka värmen till 250 graders övervärme eller grill.
  9. Låt stå ca 10 minuter till så osten får fin färg.

Kommentarer

Smidigt och gott. Valde creme fraiche istället för grädde.

Liknande recept