Spenatpaj med rökt lax

Även denna är en annorlunda och god paj att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl parmesanost
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 pkt á 250 g bladspenat
  • 2 purjolökar
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g färskrökt lax eller regnbågslax i bit
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ dl finklippt dill

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajen. Låt vila svalt ca 30 minuter.
  2. Tina bladspenat och krama ur så mycket vatten som möjligt. Strimla purjolöken. Fräs bladspenaten och purjon i matfett. Krydda med salt och peppar och låt det svalna av.
  3. Tag bort skinn och ben från laxen. Skär den i små tärningar.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Lägg spenat och lökblandningen i formen och strö laxen ovanpå.
  5. Vispa ihop ägg, grädde eller mjölk, salt och dill. Häll det i formen. Grädda färdigt pajen i 200 grader ca 30 minuter.
  6. Serveras med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept