Sprödstekt västerbottenslax

Ljuvlig smak får laxen när du panerar den i Västerbottensost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfileér
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk smör
  • 1 msk matolja
  • Sås:
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1 msk finhackad dill
  • Dekoration
  • Stenbitsrom
  • Lime

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  2. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan tallrik.
  3. Lägg osten i en tallrik.
  4. Vänd laxen först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i osten.
  5. Ställ fisken kallt en stund.
  6. Stek laxen på svag värme i smör och olja 4 minuter på varje sida.
  7. Dekorera med rom och limeskiva.
  8. Sås:
  9. Hacka räkorna grovt.
  10. Blanda ingredienserna till såsen.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Superdupergott! Full pott.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…