Städdagssoppa – enligt Mia

Receptet kommer från ICA Buffé - jag har bara lagt till kommentar om kryddning enligt mig. Mkt bra recept när man plötsligt får tag på mkt billig köttfärs. Går att laga till o frysa in i portioner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora potatisar (Mia tänker gärna fler, typ 3-4 stora pot)
  • 2 purjolökar
  • 1 röd paprika
  • ca 1 kg köttfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mild curry , gärna starkare curry enl Mia
  • 1 - 2 msk paprikapulver (både mild och stark)
  • 1 burk hela tomater
  • 2 l vatten
  • 2 - 3 dl mjölk/Matlagn grädde (MIa)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 - 3 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. 1.Skala och grovriv potatisarna. Ansa, skölj och strimla purjon fint. Kärna ur och hacka paprikan.
  2. 2. Bryn färsen i olja och curry i en stor kastrull eller gryta. Smula sönder den med en gaffel. Tillsätt paprikapulver och rör om.
  3. Om du vill ha vitlök i så går den i här.
  4. 3.Tillsätt potatis, purjo och paprika. Häll på burktomater, vatten och mjölk. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar.
  5. 4. Låt soppan sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Det går utmärkt att laga soppan en dag i förväg.
  6. 5. Servera den het med grovriven parmesanost och grevé (till barnen).
  7. Mias kommentar - bättre med osten till brödet till. Gärna grovt bröd men vitlöksbröd funkar fint!
  8. Mia tillägger:
  9. flera vitlöksklyftor, efter smak o tycke!
  10. Det är också gott att pressa i lite citron innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.