Stekt kyckling med djävulssås

Kyckling i sig har inte så mycket smak, det är tillredningen och tillbehören som får kycklingen att sjunga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk fransk senap
  • ½ dl ströbröd
  • 50 g smör
  • Sås:
  • 1 dl buljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 3 krossade svartpepparkorn
  • 1 krm dragon
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk arrowrot
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen och bind upp den. Bred över senapen, stek i en långpanna i ugnen vid 175-200 C tills den är genomstekt, 1-1 1/4 timme. Ös den med fettet då och då, men späd inte med vätska.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrot och smör. Låt koka i 5 minuter. Red med arrowrot utrörd i lite kall buljong. Sila såsen och rör ner smöret.
  3. Servera med ris och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept