Stekta nudlar med marinerad karré

Detta är en rätt som känns vällagad trots att den är snabblagad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, tunt skivad, benfri
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • Marinad:
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sherry
  • 1 tsk sambal oelek
  • Serveras med:
  • 200 g äggnudlar
  • 1 st morot, finstrimlad
  • 100 g sockerärter
  • 1 st paprika, strimlad
  • 1 msk olja
  • Omelett:
  • 2 st ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ msk smör
  • Till garnering:
  • 100 g jordnötter
  • Sojasås

Gör så här

  1. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt. Låt det bara ligga en kort stund.
  2. Koka nudlarna i vatten enligt receptet på förpackningen.
  3. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna.
  4. Stek kött i olja med marinad och grönsaker. Krydda med ½ tsk salt. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i blandningen att fräsa med någon minut.
  5. Rulla ihop omeletten och skär den i skivor. Lägg upp nudelblandningen och garnera med omelettrullar, jordnötter och rucola.
  6. Servera i djupa tallrikar med sojasås och chop sticks.

Kommentarer

detta var jätte gott.. byte ut paprikan då jag inte tål den mot vattenkastanj samt strimlade i purjolök oxå samt lät köttet marinera ett par timmar... hade lite finhackad timjan med i marinaden oxå... ska absolut göra denna enkla rätt fler gånger så tack för ett bra o enkelt recept

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.