Strömmingsburgare med currysås

En ny variant av burgare. Kalorisnål sådan. 473 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
  • 200 g kokt kall potatis
  • ½ uppvispat ägg
  • 1 dl dill
  • 1 tsk salt
  • 1 smulad piripiri
  • 1 msk margarin
  • Currysås:
  • 1 dl minifraiche
  • 1 krm curry
  • 2 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • 100 g gurka i tunna skivor
  • 12 rädisor i tunna skivor
  • 50 g ruccolasallad
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på strömmingen i den mån det går.
  2. Enklast är det om du delar fisken en gång på längden och sedan drar bort skinnet med händerna.
  3. Kör strömming, potatis, ägg, dill, salt, smulad piripiri i en matberedare.
  4. Kör matberedaren några sekunder och forma sedan till 4 stora biffar.
  5. Stek dem i margarin i en stekpanna.
  6. Blanda minifraiche, chilisås, curry, salt och peppar till en dressing.
  7. Lägg ihop strömmingsburgaren med gurka, rädisor, ruccola, dressing och rostad lök i ett hamburgerbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr