Strömmingsrulader med dillsås

Enkel sommarrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g strömmingsfilé
  • 2 msk hackad dill
  • Lag:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 5 hela koriander
  • 3 hela kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Dillkvist
  • Dillsås:
  • 1 dl minifraiche
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 1 tsk wasabi
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj strömmingsfiléerna. Lägg upp dem på smörpapper och strö över dillen på köttsidan. Rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg filéerna i en kastrull med skarven neråt.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, kryddor och dill. Koka lagen i 5 minuter och häll den sedan över ruladerna. Sjud fisken på svag värme, ca 5 minuter. Låt den kallna i kallt vattenbad.
  3. Blanda minifraiche, majonnäs, wasabi, dill, salt och peppar till en sås och servera till strömmingsruladerna tillsammans med kokt potatis och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…