Strömmingswraps

Ett modernt sätt att servera helt vanlig stekt strömming med potatismos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 strömmingsfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2-3 msk flytande margarin eller olja
  • 1-2 citronklyftor
  • Tillbehör:
  • Potatismos av ca 6 medelstora potatisar
  • Strimlad sallad
  • 1 grovt riven morot
  • 4 stora tortillabröd eller mjuka tunnbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra strömmingsfiléerna, vänd dem i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till sist i ströbröd.
  3. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt, droppa över lite margarin eller olja och stek dem strax över mitten i ugnen sammanlagt 10-12 minuter.
  4. Vänd filéerna en gång under tiden. Pressa över lite citronsaft när de är färdiga.
  5. Bred tunnbröden med potatismos, lägg på strimlad sallad och grovt riven morot.
  6. Dela strömmingsfiléerna på längden, fördela dem på potatismos och grönsaker på bröden och rulla ihop rullarna. Vira om lite folie att hålla i och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@pima

Smulpaj med köttfärs

Skulle egentligen göra piroger men en missbedömning gjorde att degen inte gick att kavla ut så vi gjorde en paj istället och det blev…