Stroganoff-i-ett

Stroganoff är en värmande favorit som här görs i en enda gryta tillsammans med makaronerna. Ingen disk, inga bekymmer! Laktosfri och äggfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g sojafärs
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • ½ msk dijonsenap
  • 8 dl vatten
  • 4 dl makaroner, t ex penne eller snäckor
  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk persilja

Gör så här

  1. Hacka champinjonerna, den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs allt i olivoljan tills svampen och löken har släppt sin vätska och mjuknat något. Rör ner sojafärsen och låt steka med i någon minut.
  2. Pudra över majsstärkelse och paprikapulver. Häll på vinet och låt det koka in. Rör ner dijonsenap, vatten och makaroner. Låt koka i 6-8 minuter eller tills makaronerna är klara. Avsluta med att röra ner yoghurt och krydda med salt och peppar.
  3. Strö över lite finhackad färsk persilja och servera på direkten!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…