Surkål med fläsk och korv

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk surkål (800 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 lagerblad
  • 12 enbär
  • 200 g lättrökt (ej enrisrökt) sidfläsk i bit
  • 200 g kassler
  • 2,5 dl hönsbuljong (tärning)
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 msk smör
  • 4 wienerkorvar
  • 4 bratwurst och/eller kabanossen
  • Knödel:
  • 1 ägg
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 frästa, finskurna skivor bacon
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Slå upp surkålen i en rymlig bunke. Täck med vatten. Rör om och sila sedan bort vattnet. Skala och skiva löken och fräs den lätt i smöret i en rymlig kastrull utan att den bryns. Lägg i surkålen, lagerblad, enbär, buljongtärning, fläskbiten och kasslern. Slå på vatten så det knappt täcker, koka upp och låt sakta sjuda på låg värme under lock i 45 minuter. Gör 4 små knödel genom att knåda sönder brödskivorna och blanda med ägg, bacon och persilja. Koka separat i en liten kastrull i 5-7 minuter. Skala potatisarna och koka 4 av dem. Riv de återstående på rivjärn. Tag upp fläskbiten, red av surkålen med den rivna potatisen och smaka av med salt och peppar. Lägg i korvarna, täck med lock och låt dra 5 minuter på låg värme. Skiva fläsket och kasslern i normaltjocka skivor. Lägg upp surkålen på serveringsfat och garnera med tillbehören. Servera med senap.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…