Svamppaj

Matpaj med fyllning av bl.a Crème Bonjour Soltorkad Tomat - paj är alltid gott och rätt på buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket, 270 g Maizena Pajdeg
  • 1 ¼ dl ljummet vatten
  • 150 g bacon i skivor eller små tärningar
  • 250 g svamp, rensad och skuren i kvartar
  • 1 rödlök i små klyftor
  • 2 vitlöksklyftor
  • Matfett till stekning
  • 1 liten knippa slätbladig persilja, grovt hackad
  • Salt
  • Peppar färskmalen
  • 2-3 ägg
  • 150 g Crème Bonjour Soltorkad Tomat

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Tillred pajdegen efter anvisningarna på paketet, kavla ut den och lägg den i en pajform.
  3. Stek bacon sprött i en stekpanna. Tillsätt svamp, lök och vitlök och låt allt fräsa i några minuter.
  4. Vänd ner persiljan och häll över allt på pajdegen.
  5. Vispa äggen lätt i en skål tillsammans med Crème Bonjour.
  6. Häll äggblandningen i pajformen och grädda den i ugnen i 200° i ca 25-30 minuter eller tills den är genomgräddad och gyllenbrun.
  7. Servera med grönsallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept