Svensk wok

Naturligvis kan du äta denna med ris eller bröd till, själv gillar jag den som den är. Ersätt pepparoten med wasabi om du vill, men minska då mängden till ca 1 msk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 2 rödlökar, gärna färska med blasten kvar
  • 500-600 g lövbiff
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Kall sås:
  • 2 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Strimla kålen. Skala och skär löken i klyftor. Skär köttet i breda strimlor.
  2. Woka köttet i 1 msk olja i en het wok eller panna ca 1 minut under omrörning. Salta lätt och lägg upp på ett fat så länge.
  3. Woka kål och lök i resten av oljan i ca 5 minuter. Salta lätt igen och lägg i köttet.
  4. Blanda yoghurt med pepparrot och salt och servera till woken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…