Sydfransk saffranssoppa med aioli

Otroligt god och krämig soppa, väldigt god med örtgrillade brödsnibbar och aioli

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Soppa:
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tärnad fänkål
  • 4 skivade potatisar
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ krm saffran
  • 1 tsk stött timjan
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Aioli:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Örtgrillade brödsnibbar:
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk riven parmesanost
  • Peppar
  • ½ tsk salt
  • 6 brödskivor

Gör så här

  1. Fräs lök och smör glansigt. Tillsätt fänkål och potatis. Blanda ner tomatpuré, saffran, stött timjan, vatten och buljongtärningar. Koka 20 minuter under lock.
  2. Ta upp grönsakerna och kör dem i matberedare till en fin puré. Häll tillbaka purén i soppan och blanda i grädden. Salta och peppra.
  3. Aioli:
  4. Blanda ihop crème fraichen och vitlöksklyftan och servera vid sidan om soppan.
  5. Örtgrillade brödsnibbar:
  6. Sätt ugnen på "grill". Mosa ihop ingredienserna eller kör dem i en mixer. Bred på skivat bröd och dela dem på diagonalen. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt och grilla i ugn ett par minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr