Sydländsk gryta

Smakrik gryta på oxkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Margarin
  • 1 1/2 hg rökt fläsk eller bacon, strimlat
  • 2 vitlöksklyftor eller 2 krm vitlökspulver
  • 2-3 gula lökar, skivade
  • 3 morötter, skivade
  • Persilja, hackad
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk mejram
  • 1/2 liter vatten

Gör så här

  1. Skär köttet till grytbitar. Doppa bitarna i saltat och pepprat vetemjöl. Bryn köttet i margarin.
  2. Lägg i följande ordning i en stekgryta:
  3. Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet.
  4. Låt grytan koka under lock på svag värme ca 1 timme (Tiden beror på vilket oxkött du använder). Fransyska tycker jag fungerar bäst. Rör om några gånger under koktiden. Red skyn om det behövs med vetemjöl och vatten.
  5. Kokt potatis eller ris serveras till.

Kommentarer

Jag lagade Sydländsk gryta igår och tyvärr blev det en riktig flopp därhemma... Ingen tyckte om den, varken man eller barn, och ska sanningen fram smakade det inget vidare... Vet inte om det var kombinationen med den rökta baconsmaken i grytan som gjorde den lite skum... Nej, det blir ingen mer sådan gryta för min del...

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr