Tacopaj

Mycket god tacopaj med precis så mycket sting i som du själv vill ha det

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 8 feferoni
  • 5 dl crème fraiche
  • 550 g riven ost
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter, mitten av ugnen.
  2. Bryn köttfärsen och häll sedan över tacokryddan. Blanda. Häll i ca ½ dl vatten i köttfärsen, låt puttra i ca 10 minuter. Lägg över köttfärsen i pajskalet.
  3. Blanda ner den rivna osten i crème fraichen och skiva ner några fefferoni. Blanda ihop och häll allt på köttfärsen i pajskalet.
  4. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@kaffemamma

Kaffemammas tacolåda

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det…

@rallysmulan

Smulans portionstacopaj

Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm. Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden.…