Tacopaj med fullkornsbotten

Supergod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Degen:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
  • Fyllningen:
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • Garneringen:
  • 1 rödlök
  • 8 peperoni

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
  3. Häll i mjölken och rör ihop.
  4. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
  5. Skala och hacka löken.
  6. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
  7. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.
  8. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
  9. Häll köttfärsen i pajskalet.
  10. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
  11. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
  12. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
  13. Skala och skiva rödlöken.
  14. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr