Teriyaki Oumph

Teriyaki kommer från teri som syftar på den glansiga ytan rätten får på grund av marinaden och yaki syftar på att man steker eller grillar allt. Du kan göra teriyaki på det mesta, här med nytillskottet Oumph, som är ett väldigt gott vegetariskt "kött". Glutenfritt och laktosfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Teriyakimarinad:
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 3 msk tamari
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 paket Oumph Pure Chunk, 280 g
  • Tillbehör:
  • Ris för 4 portioner
  • 2 salladslökar
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden i en djup skål. Lägg ner Oumph-bitarna i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek Oumph-bitarna i marinaden i en het stekpanna tills de får färg och vätskan nästan helt har avdunstat.
  3. Lägg upp i skålar eller på fat ovanpå det kokta riset. Toppa med fint skivad salladslök och sesamfrön och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…