Teriyakibästa fläskfilégrytan

Mycket god rätt som dessutom är kalorisnål. Bästa bjudmaten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 3 gula lökar
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 dl Teriyakisås
  • 1½ msk sesamolja
  • 1 msk kalvbuljong
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 msk kinesisk mörk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Maizenaredning

Gör så här

  1. Skiva löken i ringar. Skär av locket på paprikorna och gröp ur innehållet med kärnorna. Skär paprikorna i halvor och strimla.
  2. Stek lök och paprikor i gryta på medelstark värme under lock tills de är halvmjuka. En viss krispighet ska finnas kvar. Ta upp ur grytan och lägg åt sidan.
  3. Fläskfilén strimlas. Gör en marinad av sesamolja, ett par matskedar Teriyakisås samt kryddor och soja och maizena. Låt köttet dra i marinaden i minst 10 minuter.
  4. Smält lite olja eller smör i grytan. Stek köttet på medelhög värme tills marinaden "kokat in". Lägg i grönsakerna och häll på resten av Teriyakisåsen och vatten. Låt koka i hop några minuter.
  5. Gott med jasminris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.