Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs

Karibien och Asien bjuder här tillsammans på sälta, sötma och krämighet. En hamburgare av det lite festligare sättet helt enkelt! Se till att ananasen är riktigt mogen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk + 1 dl teriyakimarinad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Chilimajonnäs:
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann's
  • 2 tsk srirachasås eller sambal oelek
  • Tillbehör:
  • 1 ananas
  • 1 rödlök
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 4 hamburgerbröd
  • 70 g späd salladsmix

Gör så här

  1. Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma till 4 tjocka platta burgare. lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.
  2. Majonnäs:
  3. Rör ihop majonnäs och sriracha.
  4. Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme i ca 2 minuter på varje sida. Grilla burgarna 3-4 minuter per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.
  6. Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad. Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept