Terrin med selleri, gulbetor och tryffel

Festlig terrin med tryffeltwist. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit rotselleri med skal, 350 g
  • 1 dl grovsalt
  • 400 g gulbetor
  • 4 dl osötad mandeldryck
  • 2 tsk agar agar (pulver)
  • ½ msk tryffelolja
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt 30 g svart tryffelhack eller stekt svart trumpetsvamp, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg sellerin i en liten ugnsform med grovsalt. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Vänd runt sellerin 3-4 gånger. Den ska bli helt mjuk.
  3. Under tiden: Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär i 2 cm stora bitar. Låt ånga av. Skär bort skalet från sellerin. Grovhacka och mixa den helt slät tillsammans med mandeldrycken. Häll över i en kastrull.
  4. Vispa ner agar agar. Koka upp (100 grader). Tillsätt betorna. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt tryffelhack/svamp.
  5. Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…