Marinerad mjukstekt lammsadel
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Jag hittade den här i nån' svensk tidning, några veckor sen, när vi i klassen skulle leta efter bilder. Sen gjorde jag den med mamma i fredags, det var så gott. Currypastan var väldigt stark, så ta lite på matskedsspetsen, det vill säga väldigt lite. Sambal oelek använde vi inte alls, för det är inte gott, alldeles för starkt dessutom. Mamma använde vetemjöl istället för potatismjöl, men det går nog vilket som. Jag provade med att göra saft av limecitronen och lade den i vatten i ett glas. Så gott det med.
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.
Serveras gärna med en god coleslaw, ett passande bröd och öl. Mycket kan förberedas så tillagningen blir enkel när gästerna kommit. Tänk på att…
Tricket att koka köttbullarna först gör allt så mycket enklare. Och gott blir det!
OBS! Glöm inte bort den krossade ananasen i salladen.
En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.