Thai red curry

Jag hittade den här i nån' svensk tidning, några veckor sen, när vi i klassen skulle leta efter bilder. Sen gjorde jag den med mamma i fredags, det var så gott. Currypastan var väldigt stark, så ta lite på matskedsspetsen, det vill säga väldigt lite. Sambal oelek använde vi inte alls, för det är inte gott, alldeles för starkt dessutom. Mamma använde vetemjöl istället för potatismjöl, men det går nog vilket som. Jag provade med att göra saft av limecitronen och lade den i vatten i ett glas. Så gott det med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 2 hackad vitlöksklyftor
  • 1 kruka hackad thaibasilika
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 msk konc köttfond
  • 1 msk chilisås
  • Rivet het chilisås
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika.
  2. Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta. Tillsätt kokosmjölk, köttfond, chilisås, lime och sambal oelek. Låt sjuda 10 min.
  3. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp under omrörning. Servera med ris och wokade grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.