Thaigryta med röd curry

Lätt- och snabblagad thai gryta med röd curry

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram kyckling filé
  • 1 gul lök
  • 4 msk olja
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 gram)
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk fisksås
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • (2 vitlöksklyftor)
  • 1 burk ananas
  • 1 burk minimajs

Gör så här

  1. Skala och hacka löken grovt. Dela kycklingen till matskedsstora bitar.
  2. Fräs lök och kyckling i oljan i kastrull eller wok.
  3. Tillsätt currypastan, kokosmjölk, buljong och fisksås. Låt koka fem minuter. Dela ananasen och paprikan i bitar, lägg ii grytan tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka med ytterligare fem minuter.
  4. Servera med thairis.

Kommentarer

Jättegott!!!! KOmmer dock ha i lite mer currypasta för att få mer sting nästa gång.
Jätte gott, men jag tyckte att det smakade lite för lite. :) Va kan man lägga i för passande krydda för att det skall bli perfekt?
tack =) jo den är verkligen jättenekel. och mängden röd currypasta avgör hur starkt den blir, passar alla =)
Jättegott o enkelt! Till o med min kinkiga 7-åring utbrast Det här var jättegott!!

Liknande recept