Thailändsk currygryta

Får våra nordiska smaklökar att svettas i vinterkylan! ;)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötkött i små tärningar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 potatisar
  • 1 morot ev
  • 1-2 röda lökar
  • 2 dl jordnötter
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 tsk currypasta, röd eller grön.
  • 1-2 msk palmsocker/brun farin
  • 4 tsk asiatisk fisksås
  • Salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i en stekpanna eller gryta. Koka därefter köttet i ca 4-6 dl vatten med en buljongtärning i 20-30 minuter. Fyll på mer vatten vid behov. Skala och skär potatisen i tärningar under tiden (+ den ev. moroten i slantar). Skala och finhacka löken och bryn den om så önskas. Grovhacka jordnötterna eller behåll dem hela.
  2. Häll i kokosmjölken och rör ner currypastan. Tillsätt potatis, (morot), lök och jordnötter.
  3. Koka allt i ytterligare 20 minuter under lock tills köttet är mört och potatisen är klar. Rör om ibland. Smaka av med socker, fisksås och salt. Ha i mer currypasta om du vill ha starkare smak. Ha i lite maizena ljus redning på slutet om du vill ha en tjockare konsistens.
  4. Strö ev friterad lök över soppan vid servering.
  5. Servera och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…