Thailändska krabbkakor

225 kalorier per portion Krabbkakor är en thailändsk specialitet, och undra på när de smakar så gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 1 dl långkornigt ris
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 burk krabba, 175 g
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
  • 2 ägg
  • 2 tsk thailändsk röd currypasta
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • Salladslök
  • Röd chili
  • Koriander kvistar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Pensla fyra ugnssäkra portionsformar med lite av oljan.
  3. Koka riset i rikligt med vatten ca 12 minuter. Häll av riset och spola det i kallt vatten, låt det rinna av väl.
  4. Skala och hacka löken, och pressa vitlöken.
  5. Värm resten av oljan i en liten stekpanna, fräs lök och vitlök på svag värme ca 5 minuter.
  6. Blanda ris, lök, vitlök, koriander, krabbkött, fisksås, kokosmjölk, ägg och currypasta. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i formarna.
  7. Tillaga i ugnen tills blandningen har blivit fast, 25-30 minuter.
  8. Låt formarna svalna något, stjälp sedan upp dem och garnera med fina skivor av salladslök och röd chilifrukt, samt kvistar av koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…