Thailändskt fiskgryta

En lättlagad rätt och mycket god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé t.ex. torsk el. hälleflundra
  • 1 msk hackad ingefära
  • 2 tsk schalottenlök
  • 2 tsk vitlök
  • 1½ tsk röd currypasta
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 dl höns- eller kycklingfond
  • 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • Matolja
  • Valfria trevliga grönsaker

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs ingefära, schalottenlök, vitlök och currypasta.
  2. Tillsätt kokosmjölk, fond och det rivna skalet och juicen av en lime. Låt grytan koka i 10 minuter utan lock och under omrörning, smaka av med fisksås, socker och salt.
  3. Lägg ner fiskfilén i grytan och sjud tills den är färdig.
  4. Man kan om så önskar sjuda grönsaker tillsammans med fisken.
  5. Grytan serveras med t.ex. ris eller nudlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…