Thailänska kräftstjärtar smalmat

Kanongod den här har jag gjort många gånger Obs ! har man inte färsk ingefära då kan man ta på burk jag brukar ta 1 tsk ingefära

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk ( 170 g) kräftstjärtar
  • 2 paprikor i olika färger
  • 100 g sockerärtor
  • 2 tsk olja
  • 1-2 tsk curry
  • ½ tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk hummerfond
  • 1 lime
  • 1 burk ( 400 g) kokosmjölk ( max 6%)
  • Ev ljus såsredning
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Häll av lagen från kräftstjärtarna ( spara lagen). Dela grönsakerna i mindre bitar, fräs i olja och curry ett par minuter. Krydda med salt och peppar, tillsätt ingefära.
  2. Vispa samman hummerfond., limesaft och kokosmjölken och häll över grönsakerna.Låt koka ihop ett par minuter, red av till lämplig konsistens.
  3. Späd ev med lagen. Lägg i kräftstjärtarna och låt allt bli varmt.
  4. Servera med nykokt pasta . Garnera med sallad och ärtskott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept