Thaisoppa med kyckling och kokosmjölk

En härlig soppa med bl.a. kycklingfilé, ingefära, lime och vitlök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 msk olja
  • 4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 250 g kycklingfilé
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk asiatisk fisksås
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk röd currypasta

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
  2. Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
  3. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Smaksätt med fisksås, lime och currypasta.
  5. Servera med ett gott bröd.

Kommentarer

En jättegod soppa som var enkel att laga till. Tavk för receptet Mvh Jocke

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr