Tigerräkor med taboulleh och sötsursås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 tigerräkor
  • 4 st träspett
  • matolja
  • salt
  • Taboulleh:
  • 4 dl bulgurvete eller couscous
  • 1 gul paprika, skalad och tärnad
  • 1 röd paprika, skalad och tärnad
  • 4 tomater, skalade, urkärnade och tärnade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 limefrukter, saften
  • 4 msk olivolja
  • 1 knippe hackad bladpersilja
  • 1 knippe hackad mynta
  • salt
  • peppar
  • Sås:
  • 4 dl sweet chili-sås
  • 4 msk limejuice, färskpressad
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här

  1. Tillaga bulgurvetet eller couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan ner resterande taboullehingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen, helst över natten. Blanda ingredienserna till såsen. Skala räkorna och trä dem på spett. Marinera räkorna i hälften av såsen i minst 1 timme (använd en långsmal brödform så får hela spetten plats). Stek räkorna hastigt på båda sidor i olja i en het panna. Strö över lite salt. Servera spetten genast med taboulleh och resten av lime- och sweet chili-såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…