Tjädergryta med Champinjon och kantarell

En god och matig gryta, passar utmärkt som bjudgryta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 välhängd tjäder
  • 2 dl vatten
  • Ca 3 msk viltfond eller annan fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vinbärsgele
  • 2 tsk soya
  • 1-2 morötter
  • 5 medelstora färska campinjoner
  • Färska kantareller eller 1 burk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att stycka tjädern och tärna i lagom stora bitar.
  2. Bryn dom lätt i stekpanna och häll sedan över i en gryta. Späd med vatten och låt koka upp.
  3. Skala och hacka morötterna och lägg dom i grytan låt de sedan små puttra.
  4. Blanda i fond, salt, peppar, soya, grädde, gele och låt den fortsätta koka ihop.
  5. Ta upp och smaka en köttbit, är den seg koka ett tag till. Borsta och hacka svampen.
  6. Bryn dom i smör i en stekpanna och salta. Låt dom steka tills all vätska är borta. Red ev grytan lite om man vill ha den lite krämigare. Häll svampen ovanpå.
  7. Klart!
  8. Serevera med potatis eller ris och lite gelé.

Kommentarer

Mmmmmmmmmmmmmmmm
Hur länge ska man koka? Finns det risk att det blir torrt precis som kyckling?
En underbar gryta som vi har gjort två gånger och kommer att göra igen om tillfälle ges!
Detta kommer jag att prova i helgen. det låter väldigt gott. men det är ju allt villt tycker ju jag som jägare. Tackar och bockar för receptet Navajo (Indian)
Otroligt gott blev det, bästa jag ätit på länge!!!
Smarrigt. Letade ett recept efter jag skjutit min första tjäder och fann detta. Tack så mycket!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…